Sivut

torstai 14. syyskuuta 2017

Miehen ikivanhan nahkatakin tuunaus

Vuonna 'miekka ja kirves' tein tämän alkuperäisen nahkatakin miehelleni. Tämä oli opiskelutyö Jyväskylästä ja siihen aikaan piti olla kaikenlaisia härpäkkeitä takissa.


Leikkasin olkalevikkeitä ja tikkasin ne kapeammiksi kiinni takkiin, vähän kuin koristeeksi. Purin vanhan vuorin pois ja leikkasin sen avulla viininpunaisen raidallisen vuorin takkiin. Povitaskuun piti tietysti laittaa pieni lappu huijaamaan ostettua. Vanhan välivuorin pesin ja laitoin uuden vuorin sisään, sillä nykyisin ei enää saa Suomesta aitoa villaa sisältävää villavatiinia. En ole ainakaan löytänyt mistään. Sopivan paksuista resoria ei löytynyt lähialueilta eikä nettikauppakaan onnistunut (tilasin, mutta oli ihan lirua), joten neuloin 1o, 1n -resorit itse Alize Superwash -langasta. Kiinnityksen vaihdoin vetoketjuun.


Yllättävän hyvänä oli nahka pysynyt, vaikka oli roikkunut henkarissa varastossa kauan. Vähän oli sieltä ja täältä venynyt, mutta se on voinut tulla jo silloin aikanaan käytössä. Mies nimittäin käytti tätä paljon. Toivottavasti takki saa nyt yhtä pitkän elämän.

Huono kuvanlaatu, koska ulkona sataa kaatamalla
ja sisällä joutui käyttämään salamavaloa. Anteeksi!
Hinnaksi tuli hieman yli 20, jos en laske työlle hintaa. Joten oli aika kannattava tuunaus!

Huomenna suunnaksi Oslo. Saa nähdä, onko laukku täynnä villalankoja vai peikkoja?

Ei kommentteja: