Sivut

lauantai 30. syyskuuta 2017

Hunajainen omena-pähkinäkakku

Sain työkaverilta pussillisen kotimaisia omenia ja niistä piti heti vapaapäivänä kokeilla uutta kakkua. Sopivaa syystarjottavaa.


Hunajainen omena-pähkinäkakku
noin 12 palaa

Kakkutaikina:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
2-4 omenaa
50 g hasselpähkinärouhetta
2-3 tl hunajaa
1 tl jauhettua kardemummaa
raesokeria
n. 75 g kylmää (mielellään jäistä) voita

Koristeluun:
tomusokeria

Tarjoiluun:
vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Vatkaa kananmunat ja sokeri vatkaimella vaahdoksi noin 5 minuuttia. Lisää jauhot, johon sekoitettu leivinjauhe, varovasti sekaisin muna-sokerimassaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n 21 cm halk). 
Kuori omena ja viipaloi ne. Asettele viipaleet taikinan päälle limittäin. Lisää omenien päälle pähkinärouhe. Lisää hunajanokareet, kardemumma ja raesokeri kakun pinnalle. Leikkaa voista juustohöylällä ohuita siivuja ja asettele ne päällimmäiseksi.
Paista kakkua 175 asteessa  noin 50-60 minuuttia. Tarkasta kypsyys tikulla.
Koristele kakku sen vähän jäähdyttyä tomusokerilla.
Tarjoa kakkua vaniljakastikkeella tai jääteön kera tai nauti sellaisenaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti