Sivut

sunnuntai 13. elokuuta 2017

Täydellisen käsilaukun metsästys

Olen ostanut ja tehnyt käsilaukkuja vuosien varrella. Minulla on aina käsilaukku mukana, jotta tavaratkin ovat aina mukana (lompakko, kortit, kännykkä, huulirasva...).
Kaikissa omistamissani käsilaukuissa on aina jotain vikaa:
- liian syvä, ei löydy tavaroita
- liian matala. Lompakko varkaitten saatavilla heti, kun avaa
- liian vähän lokeroita
- liian paljon lokeroita, mitään ei löydy nopeasti
- läppä tiellä
- vaikea avata/sulkea
- ei saa olkapäälle
- vuori liian tumma, ei näe tavaroita
- ei mahdu pienet ostokset tai pädi
- liian painava tyhjänä ja tavaroilla varustettuna vieläkin painavampi
- jne, jne...

Nyt yritin ottaa kaikki nuo kriteerit huomioon, kun ompelin uuden käsilaukun. Saapi nähdä toteutuuko, mutta kiva oli ommella ja suunnitella lisäjuttuja ompelun edetessä.



Ostin käytetyn nahkatakin viidellä eurolla Horsbäckin osto- ja myyntiliikkeestä Hankotien varrelta. Nahkatakki olisi ollut sopiva minulle, mutta en ihan tuosta nahasta halunnut takkia, vaan heti ideoin siitä laukun. Nahka on (luultavasti) sikanappaa, joka on kuvioitu käärmeeksi. Nahkaa siitä vielä jäi yli, joten sitä riittää vielä toiseen laukkuun tai muuhun pieneen työhön. Nahka oli täysin virheetöntä ja luultavasti takkia ei ollut käytetty kuin pari kertaa, kun se vaikutti ihan uudelta. Nahka oli hyvin ohutta, joten tilasin tukevaa ja silitettävää tukimateriaalia (Decovil I Light) Hämeen Tekstiilituonnista. Vuori on pinkkiä ja paksua juhlapukusatiinia, jonka löysin kangaskaapista. Vetoketjut olen tilannut kilohintaan Kangas Keitaasta, joten niitä minulla piisaa.

Nahka ja alkuperäinen takki

Kuvia laukun yksityiskohdista:

Sivuosa ja säädettävä olkahihna.

Olkahihnan sain kivasti leikattua takin alavarasta, jossa oli jo valmiina tukikangas. Näin sain tukevamman hihnan. Kassin etuosaan sain hauskasti takin etutaskut, joihin ompelin vain erilaiset kiinnittimet, toiselle puolelle Anittalta saadut "lenksut" ja toiselle tarranauhan. Niissä voi hyvin pitää vaikka kännykkää. Takin alkuperäisistä saumoista en leikatessa välittänyt (eli niiden sommittelusta), sillä nahka oli sen verran kirjavaa, eikä alkuperäiset saumat paljon näy kassissa. Kassin sivukappaleen leikkasin takin takakappaleesta.
Taskuja
Sisällä taskuja on kolme erilaista. Tavallinen tasku (Mellun Hollywool-merkki on siihen ommeltu), johon kiinnitin myös nauhan ja avainrenkaan (unohdin ottaa kuvaan näkyviin). Olen todennut sen käytännössä hyväksi kotiavaimille. Toisella sivulla on pitkä vetoketjutasku (kissanauhaa ommeltu vetoketjun alle), joka on irti vuorista, jotta sen taaksekin saa pientä tavaraa. Päädyssä on tasku varalaturille.

Toivon, että tämä käsilaukku olisi minulle täydellinen nykytarpeeseen.

Nyt aloitan miehen vanhan nahkatakin purkamista isompana projektina. Tuunaan siitä hänelle uuden syystakin tai ainakin "hiirelle tuluskukkaron" 🐁

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti