Sivut

lauantai 8. elokuuta 2015

Hilja-mummon perinteinen mustikkapiirakka

Kävin eilen mustikassa hyvän ystäväni kanssa. Matka mustikkametsään oli niinkin pitkä, että menimme meidän talon takapihalle ja sivulla olevaan rinteeseen. Keräsimme noin 4 litraa molemmat ja välissä oli ruoka- ja kahvipaussit. Osan pakastin ja jätin pienen määrän tämän päiväiseen piirakkaan.

Ulkona on hieno ilma, joten en halunnut tehdä mitään aikaa vievää piirakkaa, vaan päädyin mummoni perinteiseen reseptiin, joka on helppo ja nopea valmistaa. Herkullinenkin se on! Reseptin olen saanut Sari-serkultani, joka peri mummon reseptit.


Perinteinen mustikkapiirakka

3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
ripaus suolaa (jos voissa on suolaa, ei tarvitse lisätä)
150 g voita tai margariinia

Täyte:
noin 4 dl mustikoita
2 rkl sokeria
(perunajauhoja)

Mittaa ja sekoita kuivat aineet kulhossa. 
Sulata voi ja lisää kulhoon.
Sekoita ja painele vuokaan. 
Jätä hieman taikinaa koristeluun (1/2-1 dl). 
Levitä marjat vuokaan. 
(Jos marjat ovat vetisiä, niin ennen levitystä sekoita hieman perunajauhoa marjoille ja sekoita.)
Ripottele marjojen pinnalle sokeria.
Murustele pinnalle taikinaa.
Paista 210 asteessa (210-225 riippuen uunista) noin 25 minuuttia.

Nauti hieman jäähtyneenä sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa!


Tämän näköinen piirakka oli ennen uuniin laittamista.


Ei kommentteja: