Sivut

tiistai 3. maaliskuuta 2015

Maidottomat banaanilätyt
















Taas oli jäänyt liian kypsiä banaaneja hedelmäkulhoon. Meillä kukaan ei tykkää ruskeista banaaneista. Niinpä etsin netistä banaanilättyjen ohjeita, mutta mikään niistä ei innostanut, varsinkin kun perheessä on sappikivitautinen henkilö, joka ei saa syödä paljon munankeltuaista. Kehittelin sitten nettiversioiden pohjalta oman reseptin ja onnistuin mielestäni aika hyvin. Lisäsin mausteeksi taikinaan hieman vaniljasokeria ja kanelia.

Maidottomat banaanilätyt

3 kypsää banaania
2 kananmunaa (tai 1 muna ja 1 munanvalkuainen)
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia
(hieman sokeria, jos banaanit eivät ole tarpeeksi makeita)
30-50 g voita tai margariinia sulatettuna taikinaan

Murskaa banaanit sauvasekoittimella mössöksi kulhossa. Lisää munat ja mausteet ja sekoita samalla sauvasekoittimella. Lisää jauhot. Anna taikinan seistä hieman aikaa, jotta jauhot turpoavat. 
Sulata lettupannussa vajaa 50 g voita tai margariinia ja lisää sula rasva taikinaan vatkaten. Paista lätyt. 


Letut ovat herkullisia ihan ilman lisukkeitäkin. Letut paistuivat liiankin nopeasti, sillä ensimmäinen erä pannussa lähes paloi. Vähensin paistolämpötilaa ja nopeutin kääntämistä, niin sain hyvät pikkuletut. Mielestäni nämä olivat parempia kuin tavalliset ohukaiset.

Ei kommentteja: