Sivut

lauantai 6. syyskuuta 2014

Jennin mustikkakakku

Järkyttävän hyvää mustikasta

Työkaverini Jenni antoi tämän reseptin monta vuotta sitten, kun hän oli leiponut tätä töihin. Ihastuin makuun ja kakun suutuntumaan. Kiitos Jenni, resepti on ollut usein käytössä!

Mustikoita olisi saanut olla enemmän, mutta ei ollut enempää. Reseptissä oikea määrä.

Jennin mustikkakakku
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
--> Sekoitetaan keskenään
Lisää 100 g pehmeää margariinia ja
1/2 dl kermaa tai maitoa
--> Sekoitetaan (tulee aika löysää)

Laita taikina voideltuun vuokaan ja 15 minuutiksi jääkaappiin. 
Paista pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia.
Jäähdytä pohja hyvin. 
(Kostuta, jos haluat, esim. likööri + vesi tai muulla.)
Aina unohdan, että reuna valuu
paistaessa.
Nuolijalla levitetty vuokaan.

Täyte:
1 purkki ranskan kermaa
3/4 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
--> Vatkataan 3-4 min.
Lisää varovasti 2 dl vispikermaa  vatkattuna.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Lisää 3-4 dl mustikoita.
Lisää hyytelösokeriseos täytteen päälle pakkauksen ohjeen mukaan. 
(2 dl vettä, 1 dl hyytelösokeria kiehautettuna ja hieman jäähtyneenä.)

Tee kakku edellisenä päivänä, niin maut ovat imeytyneet.

Suosittelen lämpimästi!


Ei kommentteja: