Sivut

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Mummo Ankan mustikkapiirakka

Muistatko Aku Ankasta mummon, joka leipoi niitä kannellisia piirakoita? Sen takia olen antanut tälle piirakalle tuon nimen, vaikka alunperin se oli amerikanmuorin mustikkapiirakka. Tämän herkullisempaa ei löydy, jopa pohja maistuu herkulliselta!


200 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
5 dl mustikoita (osa voi olla vadelmia)
1 dl sokeria
1/2 dl vettä
1 rkl perunajauhoa

1. Sekoita pohjataikina-ainekset käsin koossa pysyväksi taikinaksi. 
Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
2. Mittaa täyteainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko 
ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.
3. Kaaviloi noin 2/3 taikinasta pyöreän paistovuuan kokoiseksi 
ohueksi levyksi. Painele levy vuuan pohjalle ja reunoille. 
(Voit myös käsin levittää sen vuuan pohjalle ja reunoille ilman kaavilointia.) 
Kaada jäähtynyt kiisseli vuokaan. Kaaviloi  loppu taikina kanneksi 
piirakan päälle. Kaaviloi se tuorekelmun päälle, niin sillä on helppo
 nostaa se kanneksi. Painele reunat. 
4. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 20 minuuttia.

- Kääk, kun hyvää, sanoisi Aku.



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kääk sanoi meidän satu kun ankan piirakan teki

Anonyymi kirjoitti...

Mä pidin 200 asteisessa uunissa ainakin 40min, ennen kuin pinta oli kypsä ja vähän kullan ruskea... Kohta maistetaan!