Sivut

tiistai 31. joulukuuta 2013

Maukasta Uutta Vuotta

Uutta vuotta 2014 otetaan vastaan meillä näin omin kätösin tehdyin vaahtokarkein.


Resepti vaahtokarkkeihin on täältä, mutta muutin maissisiirapin suomalaiseen glukoosisiirappiin. Ja ihan hyvin onnistui. En jaksanut odottaa 24 tuntia, että vaahto lepäisi huoneenlämmössä, vaan leikkasin sen jo kolmen tunnin päästä. Sekin onnistui hyvin. Kannattaa kokeilla, suosittelen.

Erittäin Onnekasta Vuotta Teille kaikille!


Tämän näköistä oli vaahtokarkkimassa ennen leikkaamista.

maanantai 30. joulukuuta 2013

Valetta kaikki on vaan

Valelaskosverhot

 

Ompelin keittiöön uudet verhot, kun jäi tuo kangas aikaisemmin käyttämättä. Ostin kankaan pojan huoneeseen, mutta sitten saatiinkin hänelle ne Jaffa-verhot, mitä hän oli toivonut. Näin sain keittiöön mukavat valelaskosverhot, koska kangas ei riittänyt kuin kahteen kappaan ja perinteiset kapat kyllästyttää.

Jäin tässä miettimään, että pitäisikö laittaa oikeaan reunaan hämäyksenä narulenkki, jotta näyttäisi enemmän valheelta nuo verhot?

perjantai 27. joulukuuta 2013

Neulottu villahuppari

Huppari on pikimusta, vaikka kuvassa se
näyttää harmaalta.
Kerrankin

Kaksospoikani ovat jo teinejä. He eivät ole halunneet äidin tekemiä vaatteita sitten alakouluiän. Yli kuukausi sitten toinen pojistani pyysi, vihdoinkin, minua neulomaan villalangasta mustaa hupparia hänelle talveksi. Sattui vielä Tallinnan reissu samaan syssyyn, joten sain langat halvalla Karnaluksista.

Mallin on suunnitellut Valtteri ja minä toteutin suunnitelman mukaan. Edessä ei ole taskuja, kuten huppareissa yleensä. Vetoketju on ja huppu. (Kuva otettiin Valtterin pyynnöstä niin, ettei kasvoja näy, joten tässä huppari vain sivusta.)

maanantai 23. joulukuuta 2013

Nougat-suklaakakku jouluksi

Joulukahveelle kakku
Tein "Koko Suomi leipoo" -ohjelmasta Andersin nougat-suklaakakun. Ohje oli aika ongelmallinen, koska siitä oli jätetty tärkeitä tietoja pois. Korjailin sitä hieman omin päin. Päällinen ei tullut niin vaaleaksi ja pehmeäksi kuin alkuperäisessä kuvassa, mutta luulen, että tämäkin maistuu. Alkuperäisessä ohjeessa ei kerrottu mitä nougaata siinä oli käytetty, joten se voi vaikuttaa lopputulokseen.
Nougat-suklaakakku
Kakku:
250 g voita
5 dl sokeria
2 dl tummaa kaakaota
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
4 munaa
1/2 dl kahvia
1 dl hasselpähkinäjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Päällinen:
250 g nougaata ( 5 patukkaa Maraboun dubbel nougaata)
150 g tummaa suklaata
2 rkl voita
2 rkl kermaa

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sulata voi ja vatkaa sekaan sokeri, kaakao ja vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Mittaa erilliseen astiaan vehnäjauho, hasselpähkinäjauho ja leivinjauhe. Lisää kahvi ja kuivat aineet siivilän läpi taikinaan. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla tai leivitä se korppujauhoin. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 30 minuuttia.
Leikkaa nougat ja suklaa karheaksi rouheeksi. Sulata se voin ja kerman kanssa vesihauteessa. Levitä kakun päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.

Herkullista joulua!

lauantai 21. joulukuuta 2013

Tee niin kuin t-paita

Taas oli vuorossa jämäkankaiden ompelua.

Kukat ommeltu kuten "tarkoituksella epäsiistiä" -paidan viillot,
mutta kukan muotoon. Siis kankaan reuna huolittelematon ja
 se pesussa kääntyy kippuralle.

Lumiukkosoppa ja karamellisukat

Joulua odotellessa

Sain ihanalta työkaverilta Sirpalta joululahjaksi lumiukkosoppapussin. Kun tuota pussia katson, saa se hymyn huulilleni.


Lumiukkosoppa
Kun pakkanen ulkona otettaan kiristää, lumiukkosoppa tää mieltäsi piristää.
Ensin kuumaan veteen tai maitoon liemi keittele,
 ja kuivatut lumipallot sekaan heittele.
Lopuksi vielä kunnolla Lumiukon kävelykepillä sekoittele.
Soppa lämmittää ja ilostuttaa mieltä,
saat näyttää pakkasukolle kieltä!








Tein kummitytölle tänään karamellin väriset tavalliset villasukat, jotka kohta pääsevät pakettiin.
Hyvää Joulua kaikille!

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Sitruunaiset sukat

Neulon aina!
Tai virkkaan (kesällä).

Jos joku neuletyö odottaa silmukoimista eli kappaleiden yhdistämistä, niin neulon muuta - jotain pientä. Ja nyt tuli tehtyä sukat. Joku tuttu sanoisi, että TAAS. Minun piti antaa ne lahjaksi, mutta kun sain nämä valmiiksi, pistin omaan jalkaani, sillä ihastuin tähän sitruunankeltaiseen niin kovin.

Resori: 1-6 krs. 2 o, 2 n. Sen jälkeen siirtyy yhden silmukan
joka 6. krs:n jälkeen. 

perjantai 6. joulukuuta 2013

Suomi-leivokset

Suomi-leivokset
(12 kpl)
Pohja:
1,5 dl sokeria
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g voita tai margariinia
1 kananmuna
Täyte:
2-2,5 dl kotimaista omenahilloa
Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
3-4 rkl omenamehua
pari tippaa sinistä elintarvikeväriä
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi (margariini). Nypi seos murumaiseksi. Lisää kananmuna nopeasti sekoittaen. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päälle lähes uunipellin kokoiseksi levyksi (n.30 x 25 cm) ja paista levyä 175 asteessa noin 17 minuuttia.
Tee sillä välin kuorrutus: Lisää tomusokeriin ensin 3 rkl omenamehua ja lisää mehua vielä hieman, jos liian kiinteä tahna. Jaa ruokalusikallinen tahnaa eri purkkiin ja lisää siihen sinistä elintarvikeväriä ja sekoita. Jätä kuorrutus odottamaan.
Ota pohja uunista. Jaa levy lämpimänä kahtia ja peitä toinen puolisko hillolla. Nosta toinen levy hillollisen levyn päälle. Lisää valkoinen kuorrutus lämpimän pohjan päälle ja tasoita sitä kuumalla pitkällä veitsellä. Lisää sininen kuorrutus halutun malliseksi. (Tee sille pakastuspussilla pursotuspussi, johon kulmaan leikkaat pienen reiän.) Leikkaa jäähtynyt levy leivoksiksi.
(Tämä resepti on mukaelma Aleksanterin leivoksista, joihin tulee väliin vadelmahilloa ja kuorrutteen voi tehdä tomusokerista ja osa voi olla mansikanmakuista tomusokeria, josta saa pinkin värin.)




sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Kookos-kaurakeksit

Loppuviikosta tuli postista Yhteishyvä-lehti ja sen ruokaliitteessä oli tämä resepti. Tänään sitten kokeilin ja hyviä ovat.


Yhteishyvä Ruoka joulukuu 2013.