Sivut

perjantai 6. joulukuuta 2013

Suomi-leivokset

Suomi-leivokset
(12 kpl)
Pohja:
1,5 dl sokeria
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g voita tai margariinia
1 kananmuna
Täyte:
2-2,5 dl kotimaista omenahilloa
Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
3-4 rkl omenamehua
pari tippaa sinistä elintarvikeväriä
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi (margariini). Nypi seos murumaiseksi. Lisää kananmuna nopeasti sekoittaen. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päälle lähes uunipellin kokoiseksi levyksi (n.30 x 25 cm) ja paista levyä 175 asteessa noin 17 minuuttia.
Tee sillä välin kuorrutus: Lisää tomusokeriin ensin 3 rkl omenamehua ja lisää mehua vielä hieman, jos liian kiinteä tahna. Jaa ruokalusikallinen tahnaa eri purkkiin ja lisää siihen sinistä elintarvikeväriä ja sekoita. Jätä kuorrutus odottamaan.
Ota pohja uunista. Jaa levy lämpimänä kahtia ja peitä toinen puolisko hillolla. Nosta toinen levy hillollisen levyn päälle. Lisää valkoinen kuorrutus lämpimän pohjan päälle ja tasoita sitä kuumalla pitkällä veitsellä. Lisää sininen kuorrutus halutun malliseksi. (Tee sille pakastuspussilla pursotuspussi, johon kulmaan leikkaat pienen reiän.) Leikkaa jäähtynyt levy leivoksiksi.
(Tämä resepti on mukaelma Aleksanterin leivoksista, joihin tulee väliin vadelmahilloa ja kuorrutteen voi tehdä tomusokerista ja osa voi olla mansikanmakuista tomusokeria, josta saa pinkin värin.)




Ei kommentteja: